De kick off van het festival is meteen een die je nooit meer vergeet. Een open podium voor iedereen die nog nooit op het podium heeft gestaan, die niet anders doet en iedereen daartussen. En een spectaculaire album release van het eerste woordkunstalbum in Nederland. Start: 18:30.

Open Podium
Spraakuhloos en Tapschrift (Mensen Zeggen Dingen) slaan de handen ineen en organiseren op 3 juni samen een open podium in BIRD Café. Nieuw talent, ervaren talent en oude rotten in het vak: iedereen neemt een plek in tijdens de open mic.

Album release
In oktober 2021 organiseerde Spraakuhloos het schrijverskamp Level UP! Tijdens het schrijverskamp hebben 16 artiesten het onderste uit alle kannen gehaald en maakten samen een begin aan het eerste woordkunstalbum. Dit album wordt op 3 juni in BIRD gereleased met optredens van alle artiesten.

Met artiesten zoals Zaïre Krieger (bekend van de vertaling van The Hill we Climb van Amanda Gorman), Amara van der Elst (bekend van het gedicht tijdens de dodenherdenking in 2021), BenzoKarim, Barguijs, Gavin Reijnders en vele anderen. Het album is tot stand gekomen onder creatieve begeleiding van Manu van Kersbergen en is geproduceerd door EetieEet Sound Design.